GUASHA

GUASHA


GUA SHA (FRIKTIONSMASSAGE)


Hvad er Gua Sha og hvordan hjælper det?


Gua sha er en meget udbredt og almindelig metode i kinesisk medicin. Det er en teknik, hvor der – langs meridianer og akupunkturpunkter – skrabes, med et redskab (af fx jade eller keramik) på huden og musklerne, for bl.a. at åbne blokeringer og frigive affaldsstoffer.


På kinesisk betyder ”gua” skrabe eller at skabe friktion på overfladen og “sha” henviser til de eksemlignende mærker der forkommer på det område der et blevet skrabet. En person kan have mere eller mindre sha, afhængigt af omfanget af stagnation/hævelse som findes i hudmembranet. Det er almindeligt at finde sha i nakke/skuldre/ryg/arm.


Skrabeterapien udføres på hud og muskler med dårligt blodomløb, hvilket har forårsaget smerte eller stivhed. Fordelene ved gua sha er:  • Cirkulerer stillestående blod, øger cirkulationen til hud og muskler, opløser kroppens toksiske affaldsprodukter (affaldsprodukter i vævet, der forårsager smerte), leder nyt blod til stillestående væv.

  • Gua sha er meget effektivt ved stive og ømme muskler, smerter, åndedrætsbesvær, fordøjelsesproblemer, søvnforstyrrelser, hovedpine, ischiassmerter, lændesmerter, tennisalbue m.m.. Gua Sha behandling kan anvendes ved forkølelse og feber og kan forbedre immunsystemet


Hvordan foregår behandlingen?


Som tilfældet er med de andre beslægtede behandlinger – akupunktur, akupressur, moxa og cubbing – kan Gua Sha bruges særskilt eller som et supplement.


Selve behandlingen tager ca 30 minutter. Inden behandlingen begyndes, behandles huden med varmende og lindrende olie. Baseret på lidelsen og omstændighederne i øvrigt sætter jeg ind overfor specifikke meridianpunkter. Således, skraber jeg ofte langs meridianer eller akupunkturpunkter på kroppen, som er i direkte ”kommunikation” med de organerne inde i kroppen, som er knyttet til lidelsen.


Er der bivirkninger eller andet jeg skal være opmærksom på?


Gua Sha er en sikker og pålidelig metode uden bivirkninger. Man skal dog være opmærksom på at der ved Gua Sha behandlingen sker et “brud” i underhudskapillærerne og rødme forekommer derfor naturligt. Rødmen – eller nogle gange kraftige røde eller blå mærker – varierer i farve afhængigt af hvor dårlig cirkulationen er i det pågældende område. Mærkerne fortager sig i løbet af 2-5 dage.


Forholdsregler:  • Efter behandlingen er det vigtigt at undgå vind, træk og kulde på området.

  • Det anbefales at drikke meget vand efter behandlingen fortrinsvis ved stuetemperatur. Dette for at hjælpe affaldsstofferne ud af kroppen.

  • Lav gerne blide stræk men dyrk ikke hård motion lige efter behandlingen.

  • Sov gerne med trøje/tørklæde på om natten og vær omhyggelig med ikke at få træk.

  • Bemærk at rødme på det behandlede område, vil forsvinde inden for to til fem dage.


 


 


 


Jing Yi Tang Akupunktur

ved Jingjing Xue Bach

Blegdamsvej 126, 2100 København Ø

Email:  xuejing@jingyitang.dk

CVR-nr.: 41690186

Åbningstid

Mandag – Fredag:  09.00 – 15.00
Lørdag : Efter aftale
Søndag: Efter aftale

Follow me on Facebook

© Bach & Bach