AKUPUNKTUR

AKUPUNKTUR

  


Akupunktur har historisk sine rødder i kinesisk og taoistisk naturfilosofi, og er her forklaret ud fra principperne om yin og yang. Ved at stimulere meridian- eller akupunkturpunkter forskellige steder på kroppen kan man finde frem til og genoprette energiubalancer i livsenergien Qi.


Hvad er Akupunktur og hvordan hjælper den?


Klassisk akupunktur anses af mange som en behandlingsmetode, som kan helbrede en lang række symptomer og sygdomme. Behandlingen foregår ved, at man stikker tynde nåle ind i hud og muskler. Her stimulerer nålene nerverne, i kinesisk optik i de før omtalte meridianpunkter. Dette resulterer umiddelbart i lokal øget blodgennemstrømning og udskillelse af smertedæmpende hormoner, men i et mere substantielt lys også i frigivelse af affaldsstoffer og et bedre ”flow” af energi igennem kroppen. Denne mere grundlæggende virkning indsætter typisk efter 5-6 behandlinger, vil der kunne opleves en begyndende effekt. Optimalt behandles der 6-12 gange ved behandling af langvarige tilstande.


Som det fremgår af ovenstående, tager traditionel kinesisk medicin, herunder akupunktur, udgangspunkt i en holistisk behandling af årsager fremfor symptomer. Heraf følger også at akupunktur – og beslægtede teknikker som akupressur, cubbing og moxi – har en positiv indflydelse på en lang række lidelser. I den forbindelse er det nærliggende at referer til en rapport fra WHO (Verdens Sundheds Organisationen), hvor de skriver følgende i deres rapport om akupunkturs virkning:


”I modsætning til mange andre traditionelle metoder til behandling, som har tendens til at være specifikke for deres nationale eller kulturelle kontekst, er akupunktur blevet brugt i hele verden, især siden 1970’erne. Til dato har moderne videnskabelige undersøgelser fastslået at akupunktur blandt andet har følgende virkninger”:  • Inducerer analgesi (virker smertestillende)

  • Beskytter kroppen mod infektioner

  • Regulerer af forskellige fysiologiske funktioner


Derudover har WHO udarbejdet en liste hvori de beskriver de sygdomme/symptomer som akupunktur har gavnlig virkning på:For den fulde liste fra WHO se HER.


Hvis du gerne vil vide mere om brug af akupunktur i det danske sygehusvæsen kan du se her:


https://www.srab.dk/service-menu/statistik/brug-af-alternativ-behandling-i-sundhedsvaesenet/alternativ-behandling-paa-sygehuse/


Hvordan foregår behandlingen?


Akupunkturbehandlingen foregå ved, at jeg fører tynde, sterile (engangs-) nåle gennem huden og placerer dem i de valgte meridianpunkter. Jeg sætter nålen i punktet og roterer den hvis nødvendigt, indtil jeg kan mærke, at nålen sidder rigtigt. Denne fornemmelse af nålens rigtige placering kaldes for ’De Qi’, som betyder ankomst af Qi, dvs. at energien igen flyder i kroppen, som den skal.


Som regel vil klienten også få en fornemmelse af en slags strømning fra nålen ud i vævet, når nålen sidder rigtigt. Derudover kan klienten opleve varme eller kulde, når nålen sættes i.


Antallet af nåle i en enkelt behandlingssession varierer meget fra behandling til behandling, men typisk bruges der mellem 3-16 nåle per behandling. Afhængig af omstændighederne kan enten hele kroppen eller blot enkelte kropsdele aktiveres i en session. Du sidder eller ligger typisk med nålene i kroppen i 20-30 minutter.


Den første behandling varer typisk én til halvanden time. Efterfølgende behandlinger tager som regel tre kvarter til en time.


Er der bivirkninger eller andet jeg skal være opmærksom på?  • Ofte vil kroppen reagere direkte på akupunktur, eksempelvis kan klienten opleve:

  • Afslappelse eller træthed

  • Forøget energi og velvære

  • Kløe, summen eller prikken i kroppen

  • Varme- eller kuldefornemmelser


 


Jing Yi Tang Akupunktur

ved Jingjing Xue Bach

Blegdamsvej 126, 2100 København Ø

Email:  xuejing@jingyitang.dk

CVR-nr.: 41690186

Åbningstid

Mandag – Fredag:  09.00 – 15.00
Lørdag : Efter aftale
Søndag: Efter aftale

Follow me on Facebook

© Bach & Bach